De beste padel rackets voor beginners

Ga jij een padel racket kopen en ben je op zoek naar het beste racket voor beginners? Er zijn veel rackets op de markt die speciaal voor de beginnende speler zijn gemaakt. Deze rackets bieden doorgaans een grote sweetspot om de bal goed te raken en ze zijn vaak wat lichter om de handbaarheid te bevorderen. Padel Insider heeft de beste rackets voor nieuwkomers alvast op een rij gezet, zodat jij in no-time met een perfect racket op de baan staat!

1. Adidas Drive 3.2

Vorm: rond
Gewicht: gemiddeld
Materiaal: glasvezel
Prijs: € 69,70

De Adidas DRIVE 3.2 maakt de start in padel gemakkelijker. Dit racket biedt dankzij zijn intuïtieve ontwerp een vertrouwd gevoel, zelfs voor nieuwkomers. Het rackets is duurzaam dankzij de STRUCTURAL REINFORCEMENT technologie, met versterkingen die de klappen van de bal goed opvangen. Met een grote sweet-spot in het midden biedt het racket precisie en comfort bij elke slag, terwijl het EVA SOFT PERFORMANCE-rubber en glasvezeloppervlak zorgen voor extra kracht en spin. Dit krachtige, veelzijdige racket is de juiste keuze als jij begint met padel en je jouw spel snel wil verbeteren. Bij Bol.com verkrijgbaar in zwart en geel.

Bestel racket

Adidas Drive 3.2

2. Babolat-Reflex 2021

Vorm: druppelvormig
Gewicht: licht
Materiaal: carbon
Prijs: € 84,49

De Babolat Reflex is het ideale padelracket voor beginnende en gevorderde spelers die niet bang zijn om offensief te spelen met goede controle. Het racket heeft een diamantvormig blad, wat comfortabel slaan mogelijk maakt terwijl het toch voldoende kracht aan de ballen geeft. Het lichte gewicht van de Babolat Reflex stelt je in staat om snel te draaien en te manoeuvreren, waardoor het een zeer aantrekkelijk padelracket is voor behendige spelers.

Bestel racket

Babolat Reflex 2021

3. Babolat Storm

Vorm: rond
Gewicht: licht
Materiaal: carbon
Prijs: € 74,95

De Babolat Storm 2021 is ontworpen voor beginnende spelers die een licht racket met een rond racketblad zoeken. Dit racket heeft een oversized blad met een grote sweetspot in het midden, waardoor het raken van de bal gemakkelijker is. De parallelle gaatjes in het racketblad zorgen voor stabiliteit, terwijl het lichte gewicht van 345 gram de wendbaarheid en de snelheid verbetert. Bovendien is de duurzaamheid gegarandeerd dankzij het carbon frame. Door het toegankelijke ontwerp is dit racket zeer geschikt voor beginnende, recreatieve padelspelers.

Bestel racket

Babolat Storm

4. TUYO Orange Tyro

Vorm: rond
Gewicht: licht
Materiaal: carbon
Prijs: € 79,95

De TUYO Orange Tyro is door zijn lichte gewicht en ronde vorm ideaal voor beginnende en jonge padelspelers. Met slechts 350 gram behoort dit racket tot de lichtste rackets in de TUYO-collectie, terwijl het 100% carbon frame wel stevigheid en duurzaamheid biedt. De ronde vorm en de balans dicht bij het handvat bieden daarnaast optimale balcontrole. Het blad, gevuld met zacht EVA-schuim, heeft een grote 'sweetspot', wat betekent dat je de bal niet altijd precies in het midden hoeft te raken voor een goede slag. Kortom, een heel handbaar racket dat heel geschikt is om de eerste ballen op de baan te slaan.

Bestel racket

Tuyo Orange Tyro

5. Adidas Bisoke

Vorm: rond
Gewicht: licht
Materiaal: fiberglass
Prijs: € 139,95

Op zoek naar een racket dat geschikt is voor een beginner, maar dat ook veelzijdig genoeg blijft als je niveau omhoog gaat? Probeer dan de Adidad Bisoke. Het racket heeft een blad en frame van Fiberglas en een EVA Soft rubberen kern, wat zorgt voor comfortabele slagen.  Met een rond bladformaat en laag balanspunt biedt het racket precisie en controle, wat je goed op weg helpt als je voor het eerst begint met Padel. De stoere zwart met fluor gele kleurstelling voegt daarnaast een stijlvolle touch toe aan je spel. Je zult voelen dat je met dit racket het spel vanaf het begin kan domineren!

Bestel racket

Adidas Bisoke

Jouw padel uitrusting compleet maken? Bekijk ook eens onze keuzes voor de beste padel rackets, de beste padel rackets voor de gemiddelde speler, de beste padel schoenen en de beste padel ballen.