Beste Padel Schoenen

Ga je padel schoenen kopen? 3 dingen waar je op moet letten

Er wordt vaak gevraagd waarom je geen hardloopschoenen of tennisschoenen met een harde zool kunt gebruiken op een padelbaan. Hopelijk wordt die vraag in dit artikel beantwoord en weet jij straks waar je op moet letten bij het uitkiezen van goede padel schoenen. 

Het grote verschil tussen een tennisschoen en een padelschoen is dat een tennisschoen vaak een wat hardere onderkant heeft en daardoor ook minder grip en is minder flexibel. 

Er zijn vooral drie punten waar je op moet letten bij het uitkiezen van heren padel schoenen of dames padel schoenen. Het komt neer op de flexibiliteit van de schoen, hoe wijd of breed de schoen is en hoeveel grip op de baan de schoen heeft. 

Als het gaat om de flexibiliteit van de schoen wil je zoeken naar een schoen die buigt. Bekijk of de zool van de voet buigt en ook bij de zool waar de tenen liggen. 

Het is belangrijk dat er veel flexibiliteit in de schoen zit omdat je bij padel tennis veel draait en veel van richting aan het veranderen. Met je voeten draai je constant in de richting van de padelbal waardoor je in staat moet zijn je voeten en tenen te buigen. 

Als je weinig tot geen flexibiliteit in je schoen hebt – wat vaak het geval is bij een tennis- of hardloopschoen, is het lastig om te versnellen op de baan en korte snelle bewegingen te maken. 

Over het algemeen worden schoenen meer flexibel naarmate je ze meer draagt. 

padel schoenen babolat flexibel

De flexibiliteitstest

Bij de flexibiliteitstest kun je testen of je de schoen goed buigt. Als deze niet goed buigt zoals je ziet in de foto, dan is het waarschijnlijk geen goede padelschoen en kun je beter nog even doorzoeken.

2. Wijdte van de padelschoen

Waar je ook op moet letten is de breedte van de padel schoen. Net zoals bij hardloopschoenen en tennis schoenen zijn er sommige merken die de schoenen wat smaller maken sommige merken die de schoenen een beetje breder maken. 

Er zijn ook enkele van de beste padel merken die een beetje van beide hebben om te passen bij beide soorten voet nu dit is iets dat je veel zijdelingse beweging in peddelen dus je wilt ervoor zorgen dat het een comfortabele pasvorm rond je voeten is en er is niet te veel ruimte is.  

De test: de beste manier om erachter te komen of de schoen te wijd is, is een paar snelle korte bewegingen maken van links naar rechts. Als je het gevoel hebt dat je voet wegglijdt in de schoen dan kun je beter nog even doorkijken naar een schoen die wel goed bij je past. 

3. Grip op de padelbaan

Als laatste wat belangrijk is voor een padel schoon is grip. Misschien is dit zelfs wel meest belangrijke als het gaat om een goede padel schoen. 

Zeker als er zoveel zand op de baan ligt zoals op de foto hiernaast….

padel baan zand grip padel schoenen
grip padel schoen onderkant patroon

Als het gaat om de grip van van de schoen ben je echt op zoek naar dit zig-zag patroon op de bodem en idealiter met een mooie diepe inkeping. 

As je er met je hand over de zool van de padelschoen wrijft zul je voelen dat het een beetje ruw is en dat is precies het soort gevoel waar je naar op zoek bent. 

Als je deze schoen aan hebt en je wilt van richting veranderen krijg je een goede grip op de grond zodat je weg kunt gaan en niet wegschuift. 

Padel schoenen vs tennis schoenen

Als je op je tennisschoenen gaat padellen zal je merken dat je over het oppervlak gaat glijden. In tegenstelling tot

tennisschonenen, heb je bij padel een goede grip nodig zodat je snel van richting kunt veranderen. 

Je zult merken dat padel schoenen verschillende patronen hebben zoals soms dit precies zal zijn in een richting of een andere richting en soms een visgraat patroon. Wat je ook ziet bij padelschoenen is dat de groeven van het patroon van de zool dieper ligt dan bij tennisschoenen. 

Kies padel schoenen waaraan jij het meeste hebt op de baan

Na het lezen van dit artikel hoop ik dat je een weloverwogen beslissing kunt nemen als je in een winkel op zoek bent naar de de juiste padel schoen voor jou en jouw wensen.

Ook nog aan het oriënteren op een goed padel racket en andere padel benodigdheden? Lees dan ons artikel dat gaat over het kiezen van het beste padel racket kopen en padel kleding.

3 populaire dames en heren padelschoenen van dit moment:

Babolat Jet Premura Heren Padel Schoenen

babolat padel schoen heren

Deze schoen is een van de meest lichte padel schoenen op de markt, dit brengt behendigheid en snelheid met zich mee. Door de visgraat zool uit de Michelin fabriek heb je tegelijkertijd ook grip op de baan.

Daarnaast voelt de schoen – door de extra foam rond de hiel en voet – zacht en comfortabel aan.

Asics Padel Lima FF Heren

asics padel lima ff padel schoen heren

Deze zeer populaire Asics padelschoen is een stabiele schoen met een comfortabele gel demping. Wederom een licht ontwerp met visgraat zool – ideaal voor grip op de baan terwijl je niet inlevert op behendigheid.

Wilson Kaos Stroke Dames padelschoen

wilson vrouwen padel schoen

Deze dames padelschoen is een lichtgewicht padelschoen met een visgraat zool. Deze zool loopt door van achter naar de punt van de schoen, waardoor de grootste schokken of klappen opgevangen worden.

Daarnaast is in de binnenkant van de schoen endofit technologie toegepast wat ervoor zorgt dat de schoen erg zacht aanvoelt