Padelbaan huren of boeken

Padel Reserveren

Als je lekker een potje wilt padellen, moet je wel  padel reserveren van tevoren. Het is namelijk vaak erg druk bij de padelbanen. Je kunt een padelbaan huren via verschillende apps of website maar dat kan ook vaak direct bij jouw padelclub.

Er zijn veel padelbanen in Nederland, en er komen in een hoog tempo veel nieuwe banen bij! Bekijk voor het actuele aanbod alle padelbanen in Nederland. Daar vind je alle informatie van openingstijden tot telefoonnummers, het aantal banen en soort padelbanen op locatie.

Direct een padelbaan boeken

Er zijn een aantal manieren hoe je een padelbaan kunt reserveren. Dit kun je doen via een aantal boekings platformen zoals Meet&Play, Playtomic, tennisbaan.nl of direct via de website van de desbetreffende tennis of padelvereniging.

padellen padelbaan huren boeken reserveren

Wat kost een padelbaan huren?

De huur van een padelbaan kost vaak tussen de €15 en €25 voor een uur. De prijzen van padelbaan reserveren hangen af van de locatie en de tijdstippen waarop je een potje wilt padellen. Let op: als je gaat padellen met 4, dan deel je wel de prijs door 4 waardoor het je in principe nog maar tussen de €4,50 en €6,50 ligt. Als je voor een langere periode betaald wordt het vaak goedkoper.

Moet je lid zijn om een padelbaan te huren?

Nee, niet altijd. Dat hangt af van wat de club besluit. Soms kun je een padelbaan boeken zonder dat je lid bent, maar bij andere clubs is de vereiste dat je lid bent. De clubs die zijn aangesloten bij een padel baan boeken app of website zijn vaak los te huren en daar betaal je voor de tijd dat je wilt padellen.

Materiaal padel huren

Vaak kun je bij jouw padel of tennisclub een padelracket en padelballen huren. De kosten hiervan variëren van €2 tot €4 per keer.

Verder moet je zorgen dat je zelf goede schoenen meeneemt die ook geschikt zijn voor op een padelbaan. Lees hier meer over padelkleding en padel schoenen.

Lees de padel regels voor je padel reserveren gaat

Voordat je een potje gaat padellen, is het verstandig om eerst meer te leren over de spelregels van padel. Zo wordt padel leuker én ga je de sport ook steeds beter begrijpen (en waarom het zo populair is!)

padel racket reserveren boeken padelbaan

Waar vind je medespelers voor een padel wedstrijd?

Dit is iets wat veel padelspelers zich afvragen. Want om te padellen ben je wel afhankelijk van je medespelers. Er zijn verschillende manieren om nieuwe spelers te vinden om samen een padelbaan mee te huren. 

1. Via de Playtomic app

Via deze app kun je met andere spelers in de buurt een baan boeken en direct spelen. Het voordeel hier is dat je via de app ook direct de kosten van een baan kunt splitten en tegen spelers van hetzelfde niveau kunt spelen.

2. Via de Meet & Play app

Dit is een zelfde soort app als Playtomic en kun je ook samen een padelbaan boeken. Daarnaast vind je ook een actieve community op dit platform waarbij je up-to-date blijft en alles op één plek kunt vinden.

3. Door mee te doen aan competities

Via de KNLTB kun je je inschrijven voor een padel competitie. Dan moet je wel al aangemeld zijn bij de KNLTB en een partner hebben. Zo kun je dan van donderdag tot en met zondag meedoen aan verschillende wedstrijden in de voorjaar-, zomer-, najaar- of wintercompetitie.  

4. Door mee te doen aan toernooien

Er worden veel padeltoernooien georganiseerd in Nederland ieder jaar. Bekijk alle padeltoernooien bij jou in de buurt hier.

5. Via Meetup 

Meetup.com heeft zo nu en dan wel eens een evenement wat daar georganiseerd wordt waar je je voor kunt aanmelden. 

6. Via een Facebook Community

Er zijn verschillende Facebook groepen zoals NL Padel waar je je aan kunt sluiten en een oproep kunt doen voor een padel wedstrijd, partner of competitie. 

Kun je padellen in de regen?

Padel in de regen kan nog zeker, het enige waar je op moet letten is dat de ballen en het racket nat worden (Duhh). Dat kan ervoor zorgen dat er wat meer onvoorspelbare elementen in het spel zitten zoals een minder hoge stuit en doorschieten van de bal.

Wat kost een padelbaan aanleggen?

Het aanleggen van een padel tennis baan kan wel tot €60.000 kosten. Lees hier meer over de kosten en het aanleggen padelbaan bij jou in de buurt.

Hoeveel kost een padelveld?

Het aanleggen van een padelbaan kan wel tot €60.000 kosten. Lees hier meer over de kosten en het aanleggen padelbaan bij jou in de buurt.

Meer over padel?

Lees  meer over padel tactiek en techniek. Mocht je nog op zoek zijn naar een padel racket, kijk dan eens in onze guide: waar je op moet letten als je een padel racket gaat kopen.