Padel reis of padel vakantie boeken? Dit moet je weten…

Er zijn verschillende organisaties die padelreizen of padel vakanties organiseren voor groepen of individuen die op zoek zijn naar een leuke manier om van padel te genieten, hun spelniveau te verbeteren, nieuwe vrienden te ontmoeten, nieuwe bestemmingen te bezoeken en nieuwe steden te ontdekken.

In het kort: wat ga je doen tijdens een padel vakantie?

Vaak zijn er verschillende padel evenementen gepland gedurende het jaar in samenwerking met enkele padel locaties in Spanje en Portugal. 

Samen met jouw groep krijg je padel training, ga je padel wedstrijden spelen en natuurlijk van de cultuur genieten!

Wat zit er vaak inbegrepen bij padel reizen?

Veel mensen vragen zich af wát er nu precies in zo’n padel reis inbegrepen is. Hieronder kort beschreven waar je op moet letten bij het boeken van jouw padel vakantie.

Padel trainingen

Zoals eerder al besproken zitten er een aantal trainingen met padel trainers inbegrepen. Dan train je vaak met een team van professionals, soms van de organisatie zelf, en soms een ‘local’.

Schermafbeelding 2022-03-23 om 10.04.06

Padel wedstrijden of toernooien

Het hangt een beetje af van jouw wensen (en padel niveau) of je ook mee wilt doen aan een toernooi. Dit kan een lokaal toernooi zijn in Spanje of Portugal maar ook een soort mini-competities zoals een laddercompetitie of een ‘King of the Court’. 

Kijk ook eens op de pagina over padel wedstrijden en competities of padel toernooien in Nederland!

Accommodatie, eten en drinken, en vervoer

Omdat je een volledige vakantie boekt is de accommodatie vaak inbegrepen in een prijs. En dat moet ook wel, want als je met een hele groep bent is het makkelijker, gezelliger (en voordeliger) om samen te reizen naar de leukste padelplekjes in Spanje of Portugal.

Vaak wordt het eten en drinken ook (gedeeltelijk) verzorgd door de organisatie die de padelreis aanbiedt.

Voor wie zijn padel vakanties?

Veel padel vakanties worden aangeboden voor iedereen, dus van absolute beginners tot professionele padelspelers. Toch is het wel handig om enige padel ervaring te hebben, dat maakt simpelweg je vakantie een stúk leuker!

Padelreizen bestemmingen

De meest populaire gebieden om een padeltrip naar toe te boeken in Europa zijn Spanje of Portugal. Dit is vooral omdat de sport in deze landen erg populair is en het klimaat voor de meesten erg aangenaam is. Plekken in Spanje waar veel padelreizen naar toe gaan zijn; Madrid, Alicante, Balearen of Baskenland. In Portugal is vooral het Algarve gebied erg populair.

padel reizen vakantie trip padelbaan holiday trip

Padel reis Portugal

Net zoals in Spanje is padel in Portugal een erg populaire sport (op 2 na voetbal). Tijdens je reis ga je de je padelspel verbeteren, de cultuur leren kennen en vooral ook veel plezier maken. Portugal heeft meer dan 600 padelbanen, met een paar ware pareltjes!

Padel reis Spanje

In Spanje kun je genieten en spelen op 1 van de meer dan 20.000 padelbanen. Daarnaast kun je natuurlijk genieten van de fijne cultuure en het lekkere eten. De meest populaire steden in Spanje voor een padel vakantie zijn Madrid, Alicante, Balearen en Baskeland.

Wat kost een padel reis?

De prijs die je zult betalen voor je padel reis is afhangend van locatie, accommodatie, aantal toernooien, vliegticketprijzen en de duur van de padel vakantie. Maar gemiddeld betaal je tussen de €800 tot €1500 voor een week waarbij de meeste kosten gedekt zijn.

Padelreis als bedrijfsuitje buitenland

Er zijn bedrijfspakketten die speciaal zijn ontworpen voor teambuilding reizen of gewoon een bedrijfsevenement waar je werknemers samenkomen om een van de meest sociale sporten ter wereld te spelen terwijl ze de charme van een van de bestemmingen ontdekken. Dit is een unieke ervaring die veel werknemers niet snel zullen vergeten! Kijk ook eens naar een Padel VrijMiBo!

Meer over padel?

Bekijk een van de padel locaties in Nederland of als je eerst je spel wil verbeteren kijk dan eens op de padel tactiek en techniek pagina!

Lees ook eens een van onze andere artikelen:

padel schoenen padel heren dames padelbaan