Wat is padel?

Padel tennis lijkt heel erg op het ‘klassieke’ tennis. Veel padel racket merken zijn dan ook van oudscher tennis racket merken. Het doel van een spelletje padel is dat jij of je team sneller sets wint dan je tegenstander. Padel (ookwel bekend als Paddle Tennis in Engels sprekende landen) is een variatie op de tennissport en is vooral populair in Spanje, Mexico en Latijns-Amerikaanse landen.

Vandaag de dag is padel de snelstgroeiende sport ter wereld, het is een toegankelijke sport – dus ook als je nog nooit hebt getennist. Vaak wordt gezegd dat Padel een kruising is tussen squash en tennis.

Als je op zoek bent naar een padel racket, lees dan eerst dit artikel over waar je op moet letten tijdens het beste padel racket wilt kopen.

Over Volt Padel en Volt Padel Rackets

Volt Padel is een premium padelmerk, dat in 2016 werd geboren met als doel het creëren van topkwaliteit materiaal, met een uniek design. Volt Padel is gevestigd in Porto, Portugal en het is momenteel aanwezig in meer dan 30 landen, in 5 continenten. 

Bekijk Volt Padelrackets

Volt padel

Over Starvie en Starvie Padel Rackets

Starvie is een Spaans sportmerk opgericht in 2002. Zij maken padel rackets, padel tennis kleding en accessoires. Sinds 2009 maken zij ook deel uit van de Oteador groep, gespecialiseerd in padel tennis projecten, waaronder het ontwerp en de bouw van padel tennisbanen, en het management van padel tennis clubs en padel tennisscholen.

Star Vie padelrackets zijn onmiskenbaar, niet alleen vanwege hun originele ontwerp of hun prestaties. Star Vie rackets zijn uniek door de kwaliteit van de vervaardiging van de materialen, door de nieuwste technologieën die in elk model worden gebruikt, en omdat ze voor 100% in Spanje worden gemaakt.

Bekijk Starvie Padelrackets

starvie padel racket

Over Black Crown en Black Crown Padel Rackets

Tien jaar geleden begon het team onder leiding van Jordi Rovirosa zijn avontuur in de wereld van padel (maar Jordi begon het alleen in 2006) en is al die tijd niet gestopt met evolueren, het maken van technologische vorderingen om fans te veroveren door producten met de beste componenten aan te bieden.

Black Crown maakt padelrackets die gebruikt worden op het hoogste competitieniveau en voldoen aan de behoeften van de spelers van het hoogste niveau. Maar het brede assortiment van Black Crown speelt ook in op de behoeften van een minder veeleisend publiek, spelers van gemiddeld niveau die hun spelniveau willen verbeteren met een padelracket van hoge kwaliteit en waar voor hun geld.

Bekijk Black Crown Padelrackets

black crown padel racket

Over Babolat en Babolat Padel Racket

Babolat is een Frans bedrijf, gevestigd in de stad Lyon, dat in 1875 werd opgericht door Pierre Babolat en dat zich in zijn beginjaren toelegde op de vervaardiging van snaren voor rackets. Later ging het met groot succes racket produceren.

Vandaag de dag produceert Babolat complete uitrustingen voor tennis, badminton, padel en squash. Naast de productie van racketsportartikelen is Babolat een bedrijf dat technologie ontwikkelt op het gebied van zowel materialen als prestaties voor spelers. Babolat verkoopt onder meer rackets, snaren, grips, ballen, tassen en accessoires. Het Babolat Padel Racket wordt geschaard onder de top padel rackets op de markt.

Bekijk Babolat Padelrackets

babolat padel racket merk

Over Dutch Padel en Dutch Padel Rackets

Dutch Padel: een echt Nederlands merk wat zich kenmerkt in kwalitatief goede rackets met fantastische speeleigenschappen. Voor alle rackets hebben ze bewust gekozen voor een ronde vorm met een grote sweet spot waardoor de rackets uiterst comfortabel spelen. De padel rackets zijn uitgerust met een 3d reliëf op het speelblad voor het spelen van spin en een makkelijke hand strap voor optimaal speelplezier.

Bekijk Dutch Padelrackets

Dutchpadel

Over Adidas en Adidas Padel Racket

Zo ook maakt Adidas padel rackets. Adidas heeft een rijke geschiedenis en behoort ook tot een van de grootste sportmerken ter wereld. In een relatief korte tijd hebben ze zichzelf weten te vestigen als een bekende naam zowel op als buiten de padelbaan. 

Ook is Adidas een sponsor van het befaamde World Padel Tour competitie. Adidas maakt vooral padel rackets maar ook padel schoenen voor heren en dames, padel kleding en andere padel accesoires.

Bekijk Adidas Padelrackets

nox padel racket

Over Kuikma en Kuikma Padel Racket

Kuikma padel rackets is een merk van de Decathlon. Het Franse megaconcern heeft begin 2021 de naam van Artengo padel een ware ‘rebrand’ gegeven en geschaald onder de nieuwe naam Kuikma. Artengo padel rackets zijn nog steeds beschikbaar.

Decathlon is een Franse keten die veel winkels heeft in Spanje, dit is dan ook de reden dat zij al snel een eigen padelmerk op de markt hebben gebracht. Hun eigen huismerk staat bekend als betaalbaar en van prima kwaliteit. Als je op zoek bent naar een goed padel racket voor beginners, zit je bij Kuikma goed. 

Bekijk Kuikma Padelrackets

Kuikma padel merk

Over Wilson en Wilson Padel Racket

Wilson is een bedrijf opgericht door Thomas E. Wilson en is gespecialiseerd in sportartikelen en -accessoires. Wilson produceert producten voor de volgende sporten: tennis, voetbal, basketbal, volleybal, golf, paddle tennis, honkbal, softbal, voetbal en racquetball.

Bekijk Wilson Padelrackets

wilson padel racket merk

Over Akkeron en Akkeron Padel Racket

Akkeron is een Spaans padel merk en gevestigd in Madrid. Dit merk is ooit opgestart door een Spaanse familie om écht te innoveren in padel rackets. Akkeron bestaat pas sinds een paar jaar, maar is werkelijk een wereldspelers geworden in het produceren en verkopen van de beste padelrackets. Ze zijn uniek door het produceren van rackets met een goede controle en relatief grote sweet spot – waardoor je minder vibraties in het racket krijgt tijdens een potje padel.

Bekijk Akkeron Padelrackets

akkeron padel racket merk

Over Head en Head Padel Racket

Een andere gevestigde naam in de tenniswereld (en inmiddels ook padel wereld) is Head. Het Amerikaanse bedrijf is een ware innovator in de tennis. Zo startte oprichter Howard Head in 1950 met het maken van tennisrackets en ski’s met materialen die werden gebruikt in de luchtvaart. Ze zijn dan ook bekend als de eerste fabriek die tennisrackets met aluminium frame maakten. 

Tegenwoordig is het Head hoofdkantoor gevestigd in Oostenrijk en maakt het sinds een aantal jaar ook de beste padelrackets die ook veel gebruikt worden door pro-padellers.

Bekijk Head Rackets

head padel racket merk

Over Dunlop en Dunlop Padel Rackets

Een van de oudste merken van racketsporten en een van de topmerken van padel in de wereld. Al meer dan 20 jaar ontwikkelt Dunlop specifieke padelproducten van de hoogste kwaliteit voor spelers van alle niveaus.

Bekijk Dunlop Padelrackets

dunlop padel racket merk

Over Nox en Nox Padel Rackets

Nox is een padel merk dat voor 100% gespecialiseerd is in padel en dat de laatste jaren ook een van de best verkochte merken is geworden. Nox is zelfs een van de officiële sponsors van de World Padel Tour, met exclusieve padelrackets voor de competitie en gebruikt door spelers als Agustín Tapia, Miguel Lamperti en de Sánchez Alayeto tweeling. Een Nox padel racket is geschikt voor alle stijlen en spelniveaus.

Bekijk Nox Padelrackets

nox padel racket

Over Drop Shot en Drop Shot Padel Rackets

Drop Shot is een snelle opkomer in de wereld van padel. Dropshot maakt van padel bladen van grote kwaliteit en voor alle doelgroepen.

Drop Shot is een merk van grote groei in de wereld van padel. Met in zijn team de beste paddle-speler aller tijden, Juan Martin Diaz, als speerpunt in zijn reis om een “top” merk te worden. Het maken van paddle rackets van grote kwaliteit en voor alle doelgroepen.

Bekijk Drop Shot Padelrackets

drop shot padel

Over Siux en Siux Padel Rackets

SIUX padelrackets hebben zich in een paar jaar tijd gepositioneerd als een van de best verkopende padelmerken in de industrie. Het begon in 2013 en slaat nu al om verschillende redenen hard toe op de markt.

De reden voor de alsmaar groeiende populariteit? Kwaliteit van zijn Siux rackets en accessoires en de gebruikte materialen. De Siux rackets hebben ook een geweldig team van professionele spelers die de rackets gebruiken tijdens de WPT zoals Chico Gomes of Paula Eyheraguibe.

Bekijk Siux Padelrackets

siux padel racket

Over Tecnifibre en Tecnifibre Padel Rackets

Tecnifibre padelrackets, zijn gemaakt om de meest veeleisende spelers te voorzien van rackets met hoge prestaties en het beste ontwerp. Deze rackets bieden veel waar voor je geld.

Tecnifibre heeft de stap van tennis naar padel gezet en is er als merk in geslaagd producten van de hoogste kwaliteit te ontwikkelen, producten die door spelers van het hoogste niveau worden gebruikt. Een bekende padelspeler die vaak te zien is met een Tewcnifibre padelracket is Willy Lahoz, een veelgevolgde WPT speler.

Bekijk Technifibre Padelrackets

Over Pure32 en Pure32 Padel Rackets

Pure32 padel is wederom een Nederlandse partij van Rob Jacobs die padel rackets maakt en verkoopt. De techniek en design van deze rackets zijn uniek omdat, zoals de naam het al zegt de rackets niet de normale 36-38mm dikte hebben, maar een 32mm dikte. Dit is ideaal voor de startende en wat meer gevorderde padel speler – lichter en dus ook heel dynamisch.

Bekijk Pure32 Padelrackets

pure32 padel racket

Over Matchu Sports en Matchu Sports Padel Rackets

Matchu Sports is een Nederlandse groothandel in fitness en fysiotherapie materialen. Zij willen graag het voorbeeld zijn dat kwalitatieve materialen niet per sé duur hoeven te zijn. 

Zo zitten ook hun rackets in elkaar, prima rackets voor een betaalbare prijs. Het goedkoopste padel racket wat ze aanbieden ligt op €64,95.

Naast een aantal padel benodigdheden zoals grips en tape hebben ze ronde, diamant en druppelvormige padel rackets in hun assortiment.

matchu sports padel

Over Asics en Padel

Deze Japanse grootheid is opgericht in 1949 door Mr. Onitsuka nadat hij terug kwam van de oorlog in 1945. Zo zijn ze begonnen met het produceren van een basketball schoen en daarna doorgegroeid met het maken van sportbenodigdheden voor bijna elke sport die je maar kunt bedenken.

Sinds een tijdje is Asics vooral bekend van het maken van asics padel schoenen. Met de zeventig jaar ervaring konden zij snel schakelen en hoge kwaliteit schoenen en andere padel benodigdheden produceren in een korte tijd. 

 

 

Asics padel racket merk

Nike staat natuurlijk alom bekend als een maker van sport schoenen, tassen, shirts en alles daartussen en wat daartoe behoord. Maar sinds een paar jaar is Nike ook begonnen met de productie van nike padel schoenen. Ze verkopen padel schoenen voor dames en heren onder de Nike Court collectie.

nike padel racket merk